Ziua internațională împotriva omofobiei: câteva povești de dragoste negate și pedepsite de prin lume

Astăzi, duminică, 17 mai, se sărbătorește ziua internațională împotriva omofobiei și transfobiei . Din păcate, încă în multe țări din lume în care homosexualitatea, bisexualitatea sau transexualitatea sunt pedepsite cu pedeapsa cu moartea, cu închisoarea sau cu tortura. Ceea ce se întâmplă în peste 70 de țări din lume este sub ochii observatorilor internaționali și a liderilor politici. Dar, din păcate, sunt doar câteva noutăți care readuc în evidență aceste dinamici.

INDONEZIA

În 2017, doi băieți de 20 și 23 de ani a fost condamnată la 85 de lovituri în public. Vina lor? Relația lor de dragoste. După încheierea legii militare în 1999, unele zone din Indonezia au fost supuse legii sharia , dreptului islamic. Provincia Aceh este cunoscută pentru încălcările frecvente ale drepturilor omului în numele legii islamice și, din păcate, până în prezent nu au existat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește protecția libertății individuale.

Piețele umede: imagini îngrozitoare cu animalele vii măcelărite și puse în vânzare | VIDEO

MAROC

Două fete în vârstă de 16 și 17 ani au fost arestate după ce s-au sărutat pe balcon.  Incidentul a avut loc în 2016 în Marrakech, unde cele două adolescente au fost fotografiate în timp ce se sărutau. Tinerele au fost denunțate de un membru al familiei al uneia dintre ele. Tinerele au fost arestate.  Codul penal pedepsește „săvârșirea de fapte împotriva naturii cu persoane de același sex”, cu pedepse de până la trei ani de închisoare.

NIGERIA

Aproape 60 de bărbați au fost arestați într-un raid al poliției nigeriene care a avut loc într-un hotel unde a avut loc o petrecere. 50 dintre aceștia sunt acum în proces și se confruntă cu 10 ani de închisoare pentru comportament homosexual. Acuzația   este aceea a creării unui „club gay”, care este interzis în Nigeria. Videoclipul  a devenit viral pe web, ajungând la aproape un milion de vizualizări. Printre cei arestați se află și un bărbat, tatăl a patru copii care lucra la hotel. În Nigeria homosexualitatea este ilegală.

IRAN

Mahmoud Asgari și Ayaz Marhoni , doi tineri cu vârsta de 6 și 18 ani, au fost condamnați la moarte prin spânzurare  publică într-o piață din Mashhad, nord-estul Iranului, pe 19 iulie 2005. În Iran, pedeapsa pentru presupusa homosexualitate sau transsexualitate este spânzurarea. O alternativa ar fi supunerea  unor „tratamente”, care constau  în castrare, tratamente de sănătate hormonale sau psihiatrice. Codul penal a intrat în vigoare în 1991.

Măștile și mănușile, declarația unui medic renumit italian: ”Sunt periculoase, vă pot îmbolnăvi !”

ARABIA SAUDITĂ

În 2017, două persoane transgenre de origine pakistaneză, cu domiciliul în Arabia Saudită, au fost băgate în saci, lovite cu bastoane și torturate până la moarte de către poliția. Cele două femei  , Amna în vârstă de 35 de ani și  Meeno în vârstă de 26 de ani au fost arestate într-o casă din în Arabia Saudită împreună cu alte 35 de persoane transgender.

PAKISTAN

Doi bărbați au fost arestați pentru organizarea unei nunți în secret și  riscă pedeapsa cu moartea. Știrea fusese relatată de Baluchistan Express, un ziar din Quetta, capitala provinciei Baluchistan, care povestise despre căsătoria a doi tineri din districtul îndepărtat Jaffarabad. Cei doi bărbați au fost arestați de poliție, împreună cu un al treilea bărbat care a recitat jurămintele conjugale. Procesul este în curs de desfășurare. Pentru acuzația de homosexualitate, Pakistan se condamnă cu închisoarea pe viață.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.