Ziua Îndrăgostiților, teribilul ritual mexican care ucide mii de colibri

Vrăji de dragoste, amulete, magie … neagră sau albă, nu contează, traficul clandestin de colibri în țara latino-americană este o realitate teribilă, care este promovată în preajma zilei de 14 februarie.

Pentru Maya, colibriul ocupa un loc privilegiat printre animale, deoarece era considerat o creatură sacră și un mesager între zei și oameni. Acum, în Mexic, această pasăre, printre cei mai importanți polenizatori de pe continentul american, este amenințată și este capturată pentru a fi folosită în ritualuri terifiante de dragoste, mai ales în aceste zile odată cu apropierea Zilei Îndrăgostiților.

Plângerea a venit de la Institutul Mexic de Faună, Flora și Sustenabilitate Socială AC, care, printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, avertizează cu privire la modul în care păsările colibri sunt amenințate să creeze „ancore” de dragoste și alte ritualuri de vrăjitorie, în special în Mexico City.

Citește și Înșelătoria vaccinului în China: fiole cu apă sărată vândute ca ser anti-Covid, 80 de arestări

IMFFSS raportează că aceste păsări, moarte sau vii, sunt vândute între 10 și 15 dolari și explică modul în care acest trafic ilegal pune în pericol unele specii de colibri. Mai mult, ne invită să reflectăm la faptul că foarte des cei care practică aceste ritualuri ar trebui să facă o terapie psihiatrică și să aibă grijă de sănătatea lor mentală.

Conform datelor de la Universitatea Națională Autonomă din Mexic , din cele aproximativ 330 de specii de colibri, 57 de specii se găsesc în Mexic, iar dintre acestea 18 sunt considerate pe cale de dispariție. Această pasăre, datorită rolului său de polenizator în ecosistem, are o importanță ecologică vitală, dar ignoranța oamenilor o pune în pericol.

Folosirea păsărilor colibri pentru aceste ritualuri nu are loc numai în Mexic.

Încă din aprilie 2018, National Geographic publicase cazul unei femei din California care vindea amulete făcute din cu pasărea colibri „pentru a trezi pasiunea” dar aceste ritualuri se practică și în Columbia.

În videoclipul următor, „vrăjitoarea” Escarlata Leonor arată cum se face o vrăjitorie de dragoste folosind pasărea colibri. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

Sursa foto: Comunidad Biológica / Facebook

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.