Zidul lui Trump nu rezistă la vânt: o secțiune a barierei s-a prăbușit

O nouă secțiune de zid care împarte frontiera dintre Mexic și Statele Unite dorit  de președintele american Donald Trump nu a rezistat vântului puternic de miercuri 29 ianuarie și s-a prăbușit . Bariera mult contestată care servește pentru a împiedica migranții nereguli să treacă granița a căzut peste copacii din Calexico, California.

Carlos Pitones, un ofițer vamal și pentru protecția frontierelor din El Centro, a declarat pentru CNN : “Aceste panouri au fost instalate recent pe fundații al căror beton încă nu s-a întărit suficient (…) pentru a nu rezista la vânt, din fericire, nu a provocat răniți “.

Citește și Coronavirus în Marea Britanie: două cazuri confirmate

Proiectul Casei Albe intenționează să consolideze zidul  peste 3.000 de kilometri de graniță. Pentru construcția noii secții în iulie trecută, Curtea Supremă a Statelor Unite a autorizat un împrumut de 2,5 miliarde de dolari.

Zidul s-a prăbușit din cauza vântului, deoarece betonul folosit pentru a ancora panourile înalte de 9 metri nu se uscase încă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.