Zeul Haosului, un asteroid urias se indreapta spre Pamant !

Zeul Haosului, un asteroid urias se indreapta spre Pamant !    

Un asteroid uriaș numit 99942 Apophis, după zeul egiptean al Haosului, va trece pe lângă Pământ peste 10 ani.

 

Corpul ceresc se va afla la aproximativ 30.000 de kilometri de Terra, iar evenimentul va avea loc pe 13 aprilie 2029. Cu toate acestea, oamenii de știință care au participat la Conferința pentru Apărare Planetară au anuțat că pregătesc deja pentru acest moment, scrie Fox News.

Astfel, ei urmează să discute despre efectele asteroidului asupra gravitației Pământului și despre cum să-i devieze ruta în cazul unui scenariu teoretic.

„Apropierea asteroidului Apophis, în 2029, reprezintă o oportunitate incredibilă pentru știință. Vom observa asteroidul atât cu telescopul optic, cât și cu ajutorul radarelor. Vom putea vedea detalii de câțiva metri care acoperă suprafața asteroidului”, a explicat Marina Brozovici, specialistă NASA, citată de Newsweek.

 

Potrivit oamenilor de știință, majoritatea asteroizilor care trec pe lângă Pământ nu au mai mult de 9 metri. Apophis are în jur de 340 de metri, ceea va reprezenta o oportunitate pentru ca cercetătorii să-l poată analiza. Asteroidul va fi vizibil și cu ochiul liber și va semăna cu o stea căzătoare.

 

Apophis a fost descoperit în 2004, după 15 ani de cercetări. Potrivit oamenilor de știință, probabilitatea ca acesta să lovească Pământul este de 1 la 100.000.

Te-ar putea interesa și  Alarma oamenilor de știință .. o catastrofă va lovi Terra în 2019

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.