Zeci de copii morti, sufocati: Fisher-Price retrage de pe piata milioane de leagane

Zeci de copii morti, sufocati: Fisher-Price retrage de pe piata milioane de leagane

Cel puțin 32 de decese suspecte în zece ani legate de leagănul “Rock’n Play Sleepers”. Academia Americană de Pediatrie a descris produsul drept “mortal”

Cinci milioane de leagane Fisher-Price au fost retrase de pe piață după rapoartele care au legat produsul a zeci de morți infantile. Potrivit Comisiei americane pentru siguranța produselor de consum, cel puțin 32 de copii au murit   sufocați din 2009 și până azi  după ce s-au rostogolit e  în leagănul “Rock ‘n Play Sleepers”. Mattel, proprietarul  Fisher-Price, a optat pentru o retragere voluntară.

 

După ce au raportat ultimele 10 accidente mortale – în unele cazuri copiii au aveau doar trei luni – compania a avertizat consumatorii să nu mai folosească leagănul. “În timp ce continuăm să protejăm siguranța tuturor produselor noastre, având în vedere incidentele raportate în care produsul a fost utilizat într-un mod contrar avertismentelor și instrucțiunilor de siguranță, am decis în colaborare cu Comisia că această retragere voluntară este cea mai bună acțiune , a spus el.

 

Marți, l’American Academy of Pediatrics a cerut retragerea produsului de pe piață, în care președintele  academiei Kyle Yasuda, a descris leagănul drept “mortal” și a cerut “retragerea imediată”.

Te-ar putea interesa și Scaunelul ucigas, alarma pediatrilor: a ucis 32 de bebelusi

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.