Zeci de balene pilot au ajuns la tarm: turistii le salveaza VIDEO

Zeci de balene pilot au ajuns la tarm: turistii le salveaza VIDEO

Un grup de persoane au intervenit pentru a ajuta la un grup de balene pilot care au ajuns prea aproape de țărm pe o insulă de coastă din Georgia (SUA). Datorită eforturilor lor, majoritatea specimenelor au fost salvate și s-au întors  în larg.

Motivul pentru care acestea au ajuns așa de aproape de mal nu este clar . Balene Globicephala (animale foarte sociale care călătoresc în grupuri de 20-90 persoane), este posibil ca ele să-și fi urmat liderul în momentul în care acesta s-ar fi dezorientat.

 

Vestea bună este că multe dintre acestea au fost salvate datorită eforturilor numeroșilor turiști.  Voluntarii și  responsabili Departamentului de Resurse Naturale (DNR) din Georgia, de fapt, au reușit să împingă  majoritatea balenelor înapoi în apă, permițându-le să-și continue călătoria.

 

Videoclipul, publicat pe Facebook în direct de unul dintrecei prezenți  a devenit viral.

 

Beached Whales East Beach SSI, GA

East beach St. Simons Island, GA

Pubblicato da Dixie V. McCoy su Martedì 16 luglio 2019

Două exemplare, din păcate, au murit, unul din cauze naturale și altul a fost suprimat, deoarece suferea prea mult și nu avea nici o șansă de a-și reveni.

Agenția de gestionare a situațiilor de urgență din județul Glynn a numit incidentul “un eveniment neobișnuit”, dar a adăugat că situațiile ca acestea “arată nivelul enorm de ajutor și sprijin comunitar”.

Te-ar putea interesa și O familie australiana nu a platit taxele la stat pentru ca „este impotriva vointei lui Dumnezeu”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.