Zece ani de închisoare pentru o româncă din Spania pentru că a încercat să-și ucidă fiul și și-a abandonat ceilalți patru copii

O româncă  a fost găsită vinovată de o instanță din Cáceres și a fost condamnată, în total, la 10 ani de închisoare. De asemenea, ea va trebui să plătească despăgubiri de un milion de euro pentru copilul cel mai mic, relatează hoy.es.

Femeia locuiește de mai mulți ani în Spania și are, în total, șase copii. Cel mai mare, de 16 ani, locuiește la rudele din România. Începând cu 2008, românca a intrat în evidența serviciilor sociale spaniole, primind sprijin financiar constant și locuințe sociale.

România intră în stare de alertă pentru 30 de zile: Zborurile rămân suspendate!

Potrivit documentelor din anchetă, femeia nu și-a dorit ultimul copil și nici măcar nu a mers la medic în timpul sarcinii. A născut acasă, pe 25 aprilie 2018, ajutată de fiului ei de 10 ani. Mama și nou-născutul au fost duși la spital, unde au plecat două zile mai târziu. Copilul cântărea 2.670 de grame. Când s-a întors acasă, în ciuda resurselor financiare, a continuat să-i neglijeze pe copii și fratele mai mare a avut grijă de ei. Starea nou-născutului se înrăutățea.

Pe 15 iunie 2018, femeia a ieșit și s-a întâlnit cu  mama ei pe stradă. S-au dus să bea o cafea, iar când a ajuns acasă a sunat-o pe pe mama ei înspăimântată când a văzut că fiul ei cel mic, „arăta ca o mumie,  mâinile și buzele negre și ochii scufundați”. Bunica s-a dus la ea casă și când a văzut copilul a spus să-l ducă la urgență, dar femeia a refuzat și a afirmat că are doar diaree. La insistențele femeii românca și-a dus fiul la spital iar medicii au constatat că se află într-o stare groaznică.

Kawasaki, alarmă epidemică în rândul copiilor

Băiețelul a fost internat timp de 33 de zile. A reușit să supraviețuiască, dar are daune ireversibile: atrofie cerebrală și o întârziere   în dezvoltarea motorie și cognitivă. Femeia a fost trimisă în judecată și ulterior condamnată. Instanța a decăzut-o din drepturile părintești, iar cei cinci copii au ajuns în grija statului spaniol

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.