Zboruri private cu muncitori români sezonieri în Marea Britanie: ”Nu avem personal calificat”

Marea Britanie organizează mai multe zboruri cu muncitori români sezonieri pentru a fi aduși pe solul englez  în sezonul de recoltare . Era nevoie de forță de muncă străină , deoarece, potrivit proprietarilor câmpurilor, britanicii nu sunt suficient de calificați, iar pregătirea lor ar însemna pierderea prea mult timp.

Un prim grup de 150 de lucrători a aterizat deja pe aeroportul Stansted din Londra și au fost duși la diverse ferme și câmpuri agricole. Situațiile care se confruntă agricultorii britanici în fiecare an, dar care, în perioada de coronavirus mai mulți britanici și-au pierdut locul de muncă, au provocat discuții. Cu toate acestea, fermierii au răspuns la controverse spunând că recoltarea pe câmp este o profesie calificată, iar în țară nu există personal în măsură să o facă, scrie The Guardian.

Uite pandemia…nu e pandemia….Înghesuiți ca sardelele românii au plecat la cules de sparanghel pentru frau Merkel

„ Am căutat, dar nu am putut să recrutăm personal adecvat , motiv pentru care am căutat străini ” , au explicat ei presei. Ei au adăugat că cei din Europa de Est sunt obișnuiți cu asta și o fac în fiecare an, spre deosebire de alții  care ar trebui să fie instruiți și ceea ce ar însemna pierderea nu numai a timpului, ci și a întregilor culturi care, între timp, ar putrezi în sol.

În plus, cu personal fără experiență, nivelul de eficiență ar fi mai mic și, într-o categorie cu o marjă de profit destul de mică, „ înseamnă că va trebui să creștem prețul produselor alimentare ”. Proprietarii au explicat în sfârșit că în țară se desfășoară o campanie pentru a găsi locuri de muncă agricole pentru șomeri . Dar din 33.000 de cereri primite, doar o sută de persoane s-au dovedit a fi potrivite.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.