Zara închide 1200 de magazine: criza obligă compania să se concentreze pe vânzările online

Zara a închis 1.200 de magazine din întreaga lume din cauza crizei economice. Lockdown de coronavirus nu a avut un impact numai asupra întreprinderilor mici. Chiar și gigantul spaniol a fost afectat până la punctul de a fi obligat să prefere vânzările online decât magazinele. Un model de afaceri care s-a schimbat rapid în circumstanțe. Se spune că spaniolul Inditex, proprietarul mărcilor Zara, Bershka, Pull & Bear și Massimo Dutti , închide în principal magazinele mai mici, în special în Asia și Europa.

Plictiseala la locul de muncă se plătește! Un tribunal a decis o despăgubire milionară pentru plictiseala la locul de muncă

În timpul pandemiei, aproape un sfert din magazine au rămas închise, iar vânzările au scăzut cu 44%. Aceasta a fost compensată de creșterea comerțului electronic, care a crescut cu 50% față de anul precedent din trimestru și cu 95% față de aprilie 2019.

Previziunile vorbesc și despre o creștere suplimentară pentru viitor. Toate acestea datorită fluxului redus de clienți în magazine și incapacității de a menține distanțele de siguranță necesare.
Grupul a investit deja 2,5 miliarde de euro pentru consolidarea platformei online și va viza una dintre cele două miliarde de investiții noi pentru îmbunătățirea comerțului electronic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.