Yemen, o rachetă a lovit spitalul Salvați Copiii: 7 morți

O rachetă a lovit  spitalul susținut de ONG-ul Save the Children în Yemen, potrivit presei internaționale ANSA.

Numărul morților este de 7  dintre care  4 copii și 8 răniți. Alte 2 persoane lipsesc. Știrea a fost dată de același ONG   pe Twitter:

“Tocmai am primit o veste tulburătoare. În Yemen, spitalul pe care îl susținem lângă Saada a fost lovit de o rachetă.  4 copii și 3 adulți au murit. Este cea de-a treia tragedie în  4 ani de la începutul conflictului. Astăzi, mai mult decât oricând, spunem “#stopthewaronchildren”.
Raidul a avut loc ieri în jurul orei 9.30 la ora locală (ora 8.30 în România). Racheta a lovit o stație de benzină de lângă intrarea spitalului Kitaf.  Clădirea  este situată la aproximativ 100 de kilometri de Saada, un oraș din nord-vestul țării. Atentatele bombardiere ale coaliției conduse de Arabia Saudită sunt responsabile pentru acest atac.

Printre victime există un asistent în domeniul sănătății care se afla în spital împreună cu cei doi copii ai săi, care  au murit în timpul exploziei. Doi alți minori și doi adulți și-au pierdut viața.

Helle Thorning-Schmidt, directorul general al Salvați Copiii, a comentat: “Suntem șocați și îngroziți de acest atac scandalos. Copiii nevinovați și lucrătorii din domeniul sănătății și-au pierdut viața în ceea ce pare a fi un atac fără discriminare la un spital într-o zonă dens populată. Atacurile de acest gen sunt o încălcare a legilor internaționale “.

Riscul epidemiei de holeră rămâne  ridicat.

Organizația Națiunilor Unite și-a exprimat îngrijorarea cu privire la o posibilă epidemie de holeră, care a infectat deja 120 000 de persoane în țară. Numărul morților a crescut la 234 și peste o mie de copii au fost afectați în ultimele două săptămâni. Mortalitatea infantilă a crescut exponențial din cauza malnutriției provocate de război.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.