Yemen, copiii soldați îndoctrinați să urască Israelul: declarația șocantă

Mareb (Yemen) – Iadul copiilor soldați din Yemen forțați să folosească armele și îndoctrinați să urască evreii și Occidentul.   Agenția italiană Nova a putut să intre printre refugiații care au fugit din Sana’a și au găsit un adăpost în provincia Mareb, în ​​nord-vestul Yemenului. Mai mulți copii soldați au reușit să fugă din ascunzându-se  într-o tabără de refugiați . Iată ce a povestit Mohamed Mabruk, un copil de 14 ani :

“Am fost răpit din casă acum un an de către militarii de la Houthi pentru că trebuia să merg  să lupt pe frontul lui Hodeida”, explică băiatul. Hodeida este o provincie strategică vest-yemenită situată de-a lungul coastelor Mării Roșii: Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a autorizat aici desfășurarea a 75 de observatori timp de șase luni, cu obiectivul de a monitoriza încetarea focului la mijlocul lunii decembrie în Suedia. Dar armistițiul rămâne fragil, deoarece dacă Hodeida cade, Houthi își va pierde singurul acces la mare.

“Înainte de a ne învăța să tragem cu puștile trebuiau să ne îndoctrineze.  M-am trezit într-un fel de școală, într-o tabără de antrenament, un trebuia să urmez un curs de indoctrinare ideologică. Ei ne-au povestit mai întâi viața și gândurile liderului grupului, Abdel Malik.”

Citește și  Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

”Ne-au făcut să ascultăm discursurile și ne-a explicat importanța sloganului lor oficial, cel care a fost plasat pe steagurile care flutură în centrul orașului Sana’a, care este “Moartea în America, moartea în Israel și blestemul evreilor”. Ne-au învățat apoi să urâm Israelul  și  evreii care potrivit lor, sunt răul lumii . Am reușit să fug și după cinci zile de mers pe jos am reușit să ajung la Mareb, găsind ospitalitate în tabăra de refugiați”.

Războiul civil din Yemen a început în 2015

 

În urma ocupației din nordul țării, inclusiv a capitalei Sana’a, de către miliția pro-Iraniană Houthi, președintele Abd Rabbo Mansour Hadi și guvernul său, Provizorii din Aden au cerut intervenția țărilor din Golf, în special Arabia Saudită și Emiratele Arabe, care, în aprilie 2015, au format o coaliție militară pentru a sprijini forțele guvernamentale în conflict.

Houthi a fost inițial numele unui clan Yemen, și nu al unei secte sau al unui grup religios. Mai târziu, o mișcare de luptători rebeli numiți Ansar Allah a adoptat acest nume ca oficial după ce fondatorul și șeful lor lider, Hussein Badreddin al Houthi, a fost ucis în 2004, ducând la așa-numita insurgență Houthi.

Citește și  Cine sunt, unde locuiesc și cui aparțin noii sclavi

Situația refugiaților din Yemen este pe cale să explodeze în special în Mareb, la 120 kilometri est de Sana’a, unde, după lovitura de stat care a condus rebelii Houthi la putere în 2014, locuitorii capitalei au fost forțați să fugă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.