Yemen, cazurile de holera cresc in mod constant: de la 140 la 2000 de suspecti pe saptamana

Yemen, cazurile de holera cresc in mod constant: de la 140 la 2000 de suspecti pe saptamana

În primul trimestru al anului 2019, Medicii Fără Frontiere (MSF) a descoperit 7.938 de cazuri de holeră suspectate în structurile dinAmran, Hajjah, Taiz și Ibb. În acest timp, numarul de pacienti tratați de echipele MSF a crescut de la 140 la 2.000 pe săptămânî. Rezultatele testelor rapide de diagnosticare arată că procentul de cazuri pozitive a crescut de la 58% la 70%.

Holera este endemică în țară. După cele două epidemii care au izbucnit între 2016 și 2017, a fost pusă sub control, însă autoritățile din domeniul sănătății și organizațiile medico-umanitare, cum ar fi MSF, au continuat să observe cazuri în aproape toate structurile. Pentru a aborda situația, MSF solicită o creștere a asistenței umanitare în țară, în special în ceea ce privește gestionarea apei și intervențiile de tratare a apei capabile să prevină răspândirea bolii.

Creșterea numărului de cazuri a determinat MSF să își consolideze intervențiile dîn cazurile de  holeră

Incendiile din Amazon: o femeia autohtonă îl acuză pe Bolsonaro: „Ne distrug sursa de viață”

Centrele de tratament pentru holera au fost deschise la Khamer, cu 50 de paturi, și în spitalul Al Kuwait din Sana’a. Centrele din Taiz, Kilo și Ibb au fost extinse și consolidate,  unde vin 50% dintre pacienți.

În plus în afară de holeră, alte epidemii pot fi prevenite prin vaccinuri, cum ar fi difteria și rujeola, reprezintă încă un risc pentru sănătate și o cauză a mortalității pentru populația sfâșiată de război.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.