Yemen, atac în aeroportul Aden la sosirea noilor miniștri: cel puțin 26 de morți

În jurul orei 12.20 dimineața orei României, miercuri, 30 decembrie, pe aeroportul Aden, din Yemen, un avion care transporta noul guvern al unității naționale yemenite a fost ținta unui atac terorist. Cel puțin 26 de persoane au fost ucise și peste 50 de răniți în două explozii și rafalele de focuri de armă. Printre victime nu se află niciunul dintre miniștrii yemeniti, care, potrivit presei locale, au rămas nevătămați.

“Suntem bine”, a scris pe Twitter noul ministru de externe Ahmed bin Mubarak. Ministrul informațiilor, Muammar al-Iryani, i-a acuzat pe rebelii houthi ar firesponsabili pentru ceea ce el a numit „atac terorist”.

Citește și De la incendiile din Australia la Covid: videoclipul emoționant care spune povestea anului 2020

Membrii guvernului- inclusiv prim-ministrul Maeen Abdulmalik – și ambasadorul saudit în Yemen, Mohammad Said al-Jaber, au fost răniți, potrivit al Arabiya șiau fost transferați la palatul prezidențial din Aden. Trimisul special al ONU pentru Yemen, Martin Griffiths, a condamnat atacul ca fiind un „act de violență inacceptabil care ne amintește de importanța readucerii Yemenului pe calea păcii”.

Sursa foto: Twitter

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.