Xylaria polymorpha: dacă le vezi nu te speria, nu sunt picioare înfiorătoare, ci ciuperci!

Xylaria polymorpha: dacă le vezi nu te speria, nu sunt picioare înfiorătoare, ci ciuperci!  O fotografie circulă de câteva zile pe rețelele de socializare în care se pare că degetele de la picioare ale unui bărbat par să răsară dintr-un trunchi . S-ar putea să întâlniți ceva similar în timpul unei drumeții în pădure, deoarece în realitate nu sunt picioare, ci o varietate de ciuperci cunoscute – deloc surprinzător – sub numele comun de „ degetele omului mort ”.

Ciuperca ( Xylaria polymorpha ) aparține familiei Xylariaceae și crește în pădurile umede. Poate fi găsit vara și toamna pe ramuri putrezite și este recunoscut prin culoarea neagră și suprafața ridată.

Citește și Covid, un studiu confirmă: există un grup sanguin care prezintă un risc mai mic de infecție

În unele cazuri, dar nu întotdeauna, aspectul seamănă cu cel al degetelor de la picioare care nu sunt tocmai în stare bună de sănătate.

https://www.facebook.com/criptofficial/posts/783882315505540

Nu este o ciupercă comestibilă , dar punem pariu că nici nu v-ați dori să o gustați !

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.