WWF Australia: ” peste 1 miliard de animale au fost ucise de flăcări”

Conform ultimei actualizări a situației din Australia, peste un miliard de animale ar fi fost ucise direct sau indirect de incendiile care au ars 8,4 milioane de hectare în toată țara, o suprafață echivalentă cu întreaga Austrie. Datele au fost comunicate de  WWF Australia, care vorbește despre “apocalipsă”.

Aceste cifre au fost calculate folosind o metodologie care estimează impactul exploatării forestiere din fauna australiană și extrapolate din studiile de către Chris Dickman de la Universitatea din Sydney. Aceasta este o pierdere care include mii de koala de pe coasta de nord-centru a Noii Țări de Sud, alături de alte specii cum ar fi canguri, wallabies, glisieri, cocoși, potoroos și păsări melifagi.

Citește și Un nou mega-incendiu s-ar putea forma în Australia: avertismentul pompierilor

Incendiile au fost devastatoare atât pentru faună și pentru multe locuri sălbatice și nealterate din țară, deoarece au fost arse suprafețe imense de păduri și parcuri. Multe zone forestiere vor avea nevoie de zeci de ani pentru a se reface și unele specii pot fi pe cale de dispariție. Până la reducerea incendiilor, amploarea pagubelor reale va rămâne incertă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.