Wuhan, prima clădire a spitalului este gata: terminată în doar 4 zile

După doar 4 zile, a fost finalizată astăzi prima clădire a spitalului Huoshenshan din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus care afectează întreaga lume, raportează agențiile de știri. Spitalul ar trebui finalizat și livrat militarilor pe 2 februarie, conform raportului People’s Daily, care a împărtășit un timelapse incredibil al operațiunilor pe canalele lor sociale.

Timpurile record pentru construcția clădirii, situată în partea de est a orașului și pe modelul celui construit la Beijing în 2003 pentru a trata pacienții cu Sars, deoarece cazurile de contagiune cu pneumonie virală continuă să crească.

Citește și Coronavirus: în Wuhan se lucrează la construirea unui spital de urgență

Chiar astăzi, prim-ministrul chinez Li Keqiang, care a vizitat orașul capitalei din provincia Hubei, a solicitat accelerarea lucrărilor la un nou spital dedicat tratamentului pacienților afectați de virusul nCoV 2019. „Trebuie să folosim toate mijloacele posibile pentru a admite toți pacienții”, a adăugat Li.

Pentru a rezolva situațiile de urgență, autoritățile Wuhan au dispus construirea a două noi spitale:  Huoshenshan,   cu o capacitate cuprinsă între 700 și 1000 de paturi, a căror primă clădire a fost deja finalizată astăzi , și Leishenshan, cu o capacitate de la 1.300 la 1.500 de locuri. Cele două structuri dedicate terapiei specifice a infecției sunt de așteptat să se deschidă în 3 și respectiv 5 februarie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.