Wuhan, orașul fantomă: oamenii baricadați în case cântă la unison ” Hai Wuhan” / VIDEO

Wuhan este un oraș fantomă. Traficul este  blocat , școlile sunt închise, iar cetățenii sunt baricadați în casă . Din acest oraș s-a răspândit Coronavirusul . Pe social media a apărut un videoclip în care se aud vocile persoanelor  în carantină care se uită pe ferestre și strigă în  cor „ WUhàn jia yóu ”, care în chineză mandarină este o expresie folosită pentru a incita pe cineva, mai ales în timpul evenimentelor sportive. „Hai, Wuhan” , este strigătul de speranță și de frică a cetățenilor care rupe tăcerea nopții.

Citește și Răspândirea coronavirusului: harta actualizată a Universității John Hopkins

În Germania s-a confirmat primul caz de Coronavirus: între timp, în China, decesele cauzate de misteriosul virus au crescut la 106, în timp ce infecțiile s-au dublat în doar 24 de ore. Pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS), riscul global al epidemiei chineze este „mare”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.