Washington Post: “Coronavirusul va fi Cernobîlul lui Trump”

“Epidemia de coronavirus va fi Cernobîlul lui Trump”. Este previziunea publicației Washington Post care denunță întârzierea Statelelor Unite de a recunoaște gravității crizei. Președintele Statelor Unite, de fapt, continuă să nege: „Anul trecut, au fost 37 de mii de decese în SUA din cauza gripei. Viața și economia continuă ” . Așa cum s-a întâmplat în Uniunea Sovietică înainte și după 26 aprilie 1986, ziua în care a explodat cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare, când o serie de erori în lanț și minciuni repetate pentru mulțumit șeful au dus la o catastrofă.

De nouă ani, oamenii de știință sovietici au știut că reactoarele folosite la Cernobîl au un defect de proiectare.

Citește și Coronavirus Italia: 7.985 de infecții, 463 de morți și 724 vindecați

La scurt timp după începerea epidemiei, lui Trump i s-a spus că principala amenințare pentru securitatea SUA este o pandemie a virusului gripal . Dar chiriașul casei a ignorat alarma și – conform reconstrucției prestigiosului ziar – a reorganizat departamentului de sănătate al Casei Albe care îndrăznise să avanseze prognoza.

“În vremuri de criză, ideologia ucide. Protejarea mitologiei decât oamenii este mortală”, scrie Washington Post. Pentru că exact asta a făcut Trump, amintind un tweet de acum două săptămâni de pe bursa care mergea din nou foarte bine și despre cazurile de contagiune care ar fi dispărut în curând. Președintele american, „punând mituri periculoase înaintea unor fapte obiective, a transformat primele faze cruciale ale răspunsului guvernului într-un dezastru”.

Citește și Coronavirus, Cipru anunță 2 cazuri confirmate: acum toată UE este afectată de infecție

Fraze precum „răspunsul SUA la coronavirus a fost perfect” sunt echivalentul sloganului potrivit căruia „Uniunea Sovietică nu face greșeli”. Coronavirus este o altă criză decât bătălia între tweeturile scrise cu litere mari și fact checking din care Trump a apărut până acum nevătămat.

Coronavirusul face victime reale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.