Haos la Washington: 4 persoane au murit în atacul asupra Congresului

Numărul victimelor din atacul în Congresul de la Washington, asaltat ieri de susținătorii lui Donald Trump, a crescut la patru morți. Acest lucru a fost anunțat de șeful poliției din Washington, Robert Contee, explicând că printre morți există o femeie împușcată.

52 de persoane au fost arestate pentru participarea la asalt, a mai anunțat Contee în cadrul unei conferințe de presă, precizând că dintre cei arestați, 5 au fost arestați pentru deținere de arme ilegale, ​​47 pentru încălcarea stări de asediu  și intrare ilegală în Congres, relatează CNN.

Citește și Susținătorii lui Donald Trump au rupt cordoanele de ordine și au intrat în clădirea Congresului/ VIDEO

Primarul din Washington, Muriel Bowser, a proclamat o stare de urgență pentru 15 zile în capitală, susținând că susținătorii lui Donald Trump ar putea reprezenta un pericol. Ordonanța mărește fondurile de securitate publică, puterea oficialilor de a închide afacerile mai devreme și prevede posibilitatea impunerii unei stări de asediu.

Directiva rămâne în vigoare până pe 21 ianuarie, mai precis a doua zi după ce președintele ales Joe Biden va depune jurământul, miercuri 20. Starea de urgență urmează starea de asediu stabilită ieri  de Bowser de la 18:00 până la 6:00 în această dimineață.

Între timp, Congresul a reluat activitatea într-o sesiune comună pentru numărarea buletinelor de vot și certificarea alegerii lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite, relatează CNN. Sesiunea fusese întreruptă în urma asaltului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.