Vulcanul Taal, risc extrem de ridicat de erupție: ordin de evacuare pentru 500 de mii de oameni

Autoritățile filipineze au cerut o „evacuarea totală” pe o distanță de 17 kilometri de vulcanul Taal, cu riscul unei erupții explozive. „Exodul” va implica peste jumătate de milion de locuitori în împrejurimile capitalei Manila. Cenușa vulcanului a ajuns până la 14 kilometri distanță. Conform Institutului Filipin de Vulcanologie și Seismologie, erupția ar putea să apară deja în următoarele ore.

De asemenea, Institutul a ridicat  nivelul de alertă la 4 pe o scară de 5. Deși nu este foarte mare, vulcanul Taal este considerat printre cei mai periculoși din lume, din cauza numărului mare de oameni care locuiesc în imediata sa apropiere. Până în prezent, peste 16.400 de persoane și-au căutat refugiul în centrele de evacuare temporară înființate de autorități, dar se estimează că numărul total de persoane strămutate va fi mult mai mare. Sute de zboruri anulate ca măsură de precauție.

Citește și La zece ani de la cutremur, toată lumea a uitat de Haiti: peste 220 de mii de morți și 300 de mii de răniți

Ultima erupție a Taalului a avut loc în 1977, iar în ultimii 450 de ani au avut loc un total de 34 de erupții. Cu toate acestea, Taal nu este singurul vulcan activ din Filipine, care se află pe „centura de foc” din Pacific. : în ianuarie 2018, zeci de mii de oameni au fost evacuați din cauza erupției Muntelui Mayon, în regiunea centrală Bicol. Cea mai dramatică erupție din ultimele decenii a fost cea a Muntelui Pinatubo, care în 1991 a determinat moartea a peste 800 de persoane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.