Vulcanul Stromboli este mai înfricoșător, crește nivelul alertelor: se tem noi erupții

Nivelul de alertă pentru vulcanul Stromboli a crescut de la nivelul galben la portocaliu.

Acest lucru a fost decis de către Departamentul de Protecție Civilă, care a dispus activarea fazei operaționale de prealarmare, în conformitate cu prevederile planului național de urgență pentru insulă.

Nivelul de alertă pentru Stromboli a crescut după erupția de joi, care a urmat celei de la începutul lunii iulie în care un turist și-a pierdut viața. Departamentul de Protecție Civilă a dispus trecerea în alertă a vulcanului din Insulele Eoliene de la nivelul galben până la portocaliu și activarea fazei operaționale „prealarmare”, conform Planului Național de Urgență pentru insula Stromboli, potrivit FanPage.

Nouă erupţie a vulcanului Stromboli: nori negri și turiști panicați / Video

Interdicția de navigare a fost extinsă la două mile de Sciara del Fuoco. Decizia a fost luată în lumina evaluărilor discutate în cadrul întâlnirii cu Centrele de Competență, Departamentul de Protecție Civilă din Regiunea Sicilia. Între timp, ploaia de cenușă a scăzut după ce o secvență explozivă din zona central-sudică a cauzat căderea materialului piroclastic pe Ginostra. Vulcanul continuă să fie auzit cu explozii sumbre.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.