Vulcanul Sakurajima a erupt: este cea mai mare erupție în ultimii trei ani

Panică în Japonia, unde are loc chiar în acest moment încă o erupție a vulcanului Sakurajima. Norii și cenușa au atins înălțimea de 5,5 km , fără a provoca pagube în orașul Kagoshima din apropiere

Aceasta este cea mai mare erupție din ultimii trei ani , potrivit Agenției Meteorologice. Din iulie 2016, norul de vapori nu a depășit 5 km înălțime, motiv pentru care Agenția a avertizat că activitatea poate continua mai mult timp. Prefectura Kagoshima, cel mai apropiat oraș, s-a asigurat că nu a provocat daune .

O femeie a fost la un pas de moarte: a intrat în șoc anafilactic după ce a avut un raport cu soțul ei

În ultima perioadă, vulcanul a fost foarte activ, a erupt de cel puțin o sută de ori doar în 2019, fără a fi înregistrat, din fericire, daune semnificative. În două ocazii, norii au depășit apoi 3 km înălțime. În urmă cu doar o săptămână au avut loc două explozii și unele cutremure vulcanice.

Organele competente au informat, de asemenea, că activitatea vulcanică va continua. Să nu mai vorbim de posibilitatea ca fluxurile piroclastice mortale să apară pe o rază de 1 km de la același crater, situat la 1.040 de metri deasupra nivelului mării. Cu toate acestea, lava nu ar trebui să se verse decât în ​​vecinătatea sa.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.