Vulcanul Krakatoa a erupt în Indonezia! Panică în rândul populației FOTO

Vulcanul indonezian Krakatoa  cunoscut sub numele de Krakatau, a erupt în noaptea între 10 și 11 aprilie. O coloană de fum și cenușă s-a înălțat la 500 de metri. Imaginile distribuite pe Twitter a locuitorii terorizați fac înconjurul lumii:   nu numai epidemia mondială de coronavirus , ci și erupția unui vulcan care a fost inactiv de aproape 140 de ani.

„Te rog oprește-te și mergi la culcare Anak Krakatau. Este târziu și avem  multe alte lucruri de care trebuie să ne facem griji ”, a scris o persoană pe Twitter. “Krakatau izbucnește non-stop de 2 ore”, a scris un alt utilizator. „Locuiesc în Bogor și pot auzi zgomote la fel de clare ca toți ceilalți. Pare un coșmar ”.

Site-ul de monitorizare al vulcanului Vulcan Discovery a numit-o „ erupție magmatică mare ”. Cel mai mare văzut vreodată din 2018 , care a provocat un tsunami de 150 de metri care a lovit o insulă nelocuită.  Din nou, după 137 de ani de tăcere, vulcanul Krakatoa a revinit la viață.

Ecosistemul la risc: viespile gigante asiatice produc milioane de pagube în Europa

Krakatoa a izbucnit ultima dată în 1883, creând un tsunami de 42 de metri înălțime, ucigând 36.000 de persoane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.