Vulcanul Etna a erupt! Imagini spectaculoase dar și panică printre locuitori

Marți, 16 februarie, o erupție spectaculoasă pe Etna, cu o puternică activitate explozivă din craterul de sud-est și emisia unui nor înalt de cenușă de lavă care se dispersează spre sud, a încântat locuitorii din Catania.

În ultimele luni, Etna s-a dezlănțuit în diferite episoade paroxistice (cele mai violente faze explozive ale unei erupții vulcanice), aruncând jeturi de lavă, gaz și cenușă incandescentă din două orificii de aerisire situate în partea de est a craterului de sud-est – o activitate pe care o expertizează definiți ca „tip strombolian”.

Citește și Covid Olanda, Curtea de la Haga anulează starea de asediu: „Încălcă dreptul la libertate, nu există nicio urgență”

Aceste episoade, cunoscute și sub denumirea de „paroxisme”, sunt un fenomen foarte des întâlnit în activitatea recentă a Etnei: în anul 2000, craterul de sud-est a produs mai mult de șaizeci de episoade în câteva luni, iar între ianuarie 2011 și decembrie 2013 alte cincizeci.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.