Vulcanul Etna a erupt din nou lava si cenusa: redeschiderea partiala a aeroportului din Catania

Vulcanul Etna a erupt din nou lava si cenusa: redeschiderea partiala a aeroportului din Catania

În timpul nopții spațiile aeriene au fost închise. Zboruri reduse  toată dimineața. S-au înregistrat exploziiși “fântâni de lavă” din vârful vulcanului

 

Erupția de pe Vulcanul Etna a reluat  cu putere, caracterizată printr-o activitate  intensă de la craterele de vârf cu “fântâni de lavă”.Fenomenul, concentrat în zona deșertului înalt al vulcanului, este însoțit de o emisie puternică de cenușă. În timpul nopții, aeroporturile din Catania și Comiso (Ragusa) au fost închise. După întâlnirea unității de criză, a fost decisă redeschiderea aeroportului Fontanarossa, dar cu operațiuni reduse.

 

Sistemul vulcanic pare a fi “încărcat” cu energie, după cum o demonstrează nivelul înalt de tremură în canalele magmice interne înregistrate de Observatorul Catania Engv Etna. O nouă reuniune a unității de criză este programată pentru acestă dimineața. Până atunci, în aeroportul din Catania, sunt programate doar șase aterizări pe oră, în timp ce toate plecările au fost confirmate.

De Claudiu Bot

Te-ar putea interesa și Explozie de proportii la o centrala de gas din China: 10 morti

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.