Vulcanul din Noua Zeelandă, 6 morți și 25 de răniți în stare critică

Șase persoane au căzut  victime ale erupției vulcanului pe White Island, în insula Noua Zeelandă care se află încă sub observație atentă. Alte șapte persoane lipsesc și în prezent pare imposibil apropierea de  insulă. Poliția a eliberat lista persoanelor dispărute după dezastrul vulcanului din White Island:

Cele nouă persoane dispărute oficial sunt Gavin Dallow, Jessica Richards, Krystal Browitt, Richard Elzer, Zoe Hosking, Karla Matthews și Julie Richards, din Australia și neozeelandezii Tipene Maangi și Hayden Inman.

În spital se află treizeci de persoane, 25 cu arsuri critice pe mai mult de 70% din corp.

Un pilot al elicopterelor care au aterizat pe insulă pentru a evacua turiștii luni 9 decembrie, a declarat ziarului Guardian deși a fost foarte multă cenușă, au reușit să aterizeze. ”Am văzut oameni morți, alții erau pe punctul de a muri sau erau în  stadii de inconștiență”. Au a reușit să recupereze 12 persoane.

Citește și Groenlanda, gheața se topește mai repede decât se aștepta

La momentul erupției, luni, pe insulă erau 47 de persoane, dintre care 24 de australieni, precum și cetățeni americani, britanici, germani, chinezi, malaizi și neozeelandiști.

Între timp, activitatea vulcanului se intensifică și sunt posibile alte erupții.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.