Vrei un dinozaur? Scheletul unui imens T-Rex a fost pus în vânzare. Vezi cât costă

Dacă visul tău a fost dintotdeauna să ai un uriaș dinozaur, acum ai șansa să-l îndeplinești  pentru cifra „modestă” de 6 milioane de dolari . Stan, este unul dintre cele mai mari schelete T-Rex din lume și a fost scos la vânzare de casa de licitații Christie’s din New York, anunță CNN.

Citește și Orașe invadate de maimuțe: după tsunami și dezastrul nuclear, zona Fukushima este ca Planeta Maimuțelor

Stan este unul dintre cele mai mari și mai complete schelete de Tiranosaur din lume și datează de acum 67 de milioane de ani. Pe 6 octombrie va fi licitat la New York, pentru o sumă estimată între 6 și 8 milioane de dolari. Paleontologii, începând cu cel care i-a descoperit prima dată rămășițele în 1987, au studiat acest exemplar magnific  zeci de ani, care a ajuns aproape complet până în prezent. Stan a fost studiat la Black Hills Institute din Dakota de Sud, SUA în ultimii 20 de ani.

Stan are 4 metri înălțime și o 12 de lungime și are 188 de oase, făcându-l una dintre cele mai complete descoperiri din istoria paleontologiei.

În viață, cântărea aproximativ 8 tone (aproape cât doi elefanți africani). Au fost efectuate zeci de cercetări asupra T-Rex-ului și au fost publicate numeroase studii aprofundate de oameni de știință din întreaga lume. Prima descoperire datează din 1987, datorită paleontologului Stan Sacrison, între Wyoming și Dakota de Sud.

Primele oase au fost confundate cu cele ale unui triceratops, dar în 1992 a sosit confirmarea oficială: era un T-Rex, cel mai înfricoșător și faimos dintre dinozauri. Pentru a recupera toate oasele și a reasambla scheletul, scrie CNN, a fost nevoie de 30 de mii de ore de muncă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.