Von der Leyen: „După Covid, nu se va termina totul. Europa trebuie să se pregătească pentru o eră a pandemiilor “

Europa trebuie să-și pregătească instituțiile medicale pentru a face față „unei ere a pandemiilor ”, a declarat într-un interviu acordat Financial Times, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen , subliniind modul în care sfârșitul pandemiei Covid-19 nu va fi suficient pentru a lua în considerare fiecare risc care trebuie depășit. Liderul european recunoaște momentul dificil pe care îl trăiește UE din cauza lipsei de vaccinuri anti-Covid și solicită un plan pentru un răspuns european rapid la amenințările pentru sănătate.

Citește și Există o „planetă interzisă” în spațiu: oamenii de știință o găsesc acolo unde nu ar trebui să orbiteze

Europa este hotărâtă să își consolideze capacitatea de a produce vaccinuri”, a subliniat von der Leyen. „Intrăm într-o eră a pandemiilor. Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, cu HIV, Ebola, MERS și Sars, acestea au fost epidemii care ar fi putut fi cuprinse, dar nu ne putem gândi că totul s-a încheiat odată cu eradicarea virusului Covid-19. Riscul rămâne ”.

Luna trecută, își amintește ziarul britanic , președintele comisiei UE a prezentat un plan pentru biodefence numit Hera Incubator , care are ca scop reunirea cercetătorilor, companiilor de biotehnologie, producătorilor și autorităților publice pentru a monitoriza situațiile de urgență din domeniul sănătății și a lucra rapid la vaccinuri model al Autorității Americane de Cercetare și Dezvoltare Biomedică Avansată (Barda) .

Privind spre al doilea trimestru, von der Leyen a subliniat că un al doilea contract UE cu BioNTech / Pfizer pentru vaccin va intra în vigoare, odată cu sosirea vaccinului Johnson & Johnson, care este așteptat să fie autorizat pe 11 martie de către EMA.

Cu privire la livrările promise ale AstraZeneca, președintele declară: „Va trebui să vedem faptele. Este bine să livreze și din restul lumii, dar trebuie să-și onoreze contractul și dorim partea pe care o merităm ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, LinkedinOdnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.