Vodka inhalată din baloane, noua tendință periculoasă foarte populară în rândul tinerilor britanici

Vodka inhalată din baloane, noua tendință periculoasă foarte populară în rândul tinerilor britanici

O nouă modă devine tot mai populară în rândul tinerilor care frecventează discotecile britanice: inhalarea alcoolului din baloane. Tinerilor par să le placă, dar experții avertizează: este periculos! Costă doar 5 lire și, potrivit tinerilor britanici, este ceva cu adevărat distractiv. Vorbim despre practica de a inhala vodka vaporizată din baloane în vânzare prin diferite localuri în Marea Britanie.

Ideea este al companiei americane Vapshot care produce mașini capabile să transforme vodka Ciroc într-o ceață subțire. Alcoolul este transformat în gaz sunt apoi introdus  într-un balon pe care tinerii îl pot  pot inspira în voie.

Compania se laudă că această idee va fi „viitorul industriei alcoolice” și că este o modalitate mai sigură de a consuma alcool. Cu toate acestea, autoritățile britanice din domeniul sănătății nu sunt de acord  și au avertizat deja că această nouă modă poate provoca grave probleme grave de sănătate.

SUA nu vor mai vaccina copiii migranți din Mexic. Medicii: „Mulți vor muri”

Dar care sunt riscurile? Problema este că, în acest fel, alcoolul intră în fluxul sanguin mai repede decât atunci când se bea. Datorită inhalării, efectele sunt aproape instantanee și durează aproximativ 20 de minute.  Andrew Scott-Clark, directorul sănătății publice pentru Consiliul Județean Kent, a avertizat.

„Inhalarea vaporilor de vodcă din baloane este cu siguranță ceva pe care nu îl recomandăm, deoarece ar putea fi extrem de nocivă atât pentru sănătate, atât pe termen scurt, cât și pe termen lungă. Acesta oferă o eliberare aproape instantaneu de alcool în fluxul sanguin și în creier, ocolind metabolismul și efectele sunt resimțite foarte repede. Creșterea absorbției poate dăuna creierului și reprezintă un risc deosebit pentru adolescenți și tineri, deoarece creierul lor nu a terminat încă să dezvolte “.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.