Virusul „Zombie” care infectează cerbii pot afecta și oamenii. Alarma: „Gătirea cărnii nu distruge virusul”

Virusul Zombie. O boală mortală similară cu cea a vacilor nebune se răspândește la cerbi, iar oamenii de știință avertizează că virusul ar putea afecta și persoanele. Un studiu separat a descoperit în șoarecii de laborator că unele gene umane sunt susceptibili la infecție .

Oamenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție pentru a evita să intre în contact sau să consume carne contaminată. Vânătorii, în special, sunt sfătuiți să nu împuște,  manevreze și să nu mănânce carne de căprioară sau elan care  par bolnave sau  rezintă un comportament neobișnuit, pentru a preveni răspândirea virusului.

Citește și Un urs înfometat a devorat un bărbat și pe câinele său. În urma lui a lăsat o mână și un picior

Boala cronică  a fost  numit „cerbul zombie“  deoarece atacă creierul, măduva spinării și alte țesuturi, cu modificări de comportament .  Acest lucru a fost declarat de Centrul American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Un animal infectat suferă de pierdere în greutate, face spume la gură, pierde treptat cunoștința și după aproximativ un an moare.

Virusul are asemănări cu boala ESB sau cu cea a vacii nebune. Echivalentul uman al BSE, boala Creutzfeldt-Jakob (CJD) este incurabilă și a ucis peste 100 de persoane în Marea Britanie între sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, relatează Daily Star .

„Carnea chiar dacă este gătită,  nu distruge virusul.” Potrivit lui Peregrine Wolff , un medic veterinar la Departamentul pentru Viața Sălbatică din Nevada, nu există nicio modalitate de a împiedica virusul CWD să lovească cerbii  În declarația sa din Las Vegas Sun, el a spus: ” Nu este vorba de .. DACĂ, ci este vorba .. CÂND… ? Dar știm că nu putem izola Nevada într-un balon  de sticlă pentru a opri răspândirea virusului”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.