Virusul West Nile s-a intors: alerta in Italia si Grecia

Virusul West Nile s-a intors: alerta in Italia si Grecia

Anul trecut doar în Grecia virusul West Nile a ucis 50 de persoane.

Printre pericolele potențiale ale unei călătorii în Grecia acum apare și țânțarul. Biroul de Externe al Greciei a inclus  tânțarii pe lista pericolelor pentru turiștii care invadează deja insulele pentru vacanțele de vară.

Autoritățile locale au sfătuit vizitatorii să folosească măsurile de precauție necesare pentru a evita mușcătura țânțarilor infectați cu virusul West Nile. Potrivit unui studiu realizat de The Guardian cu privire la răspândirea virusului, anul trecut au existat 316 de persoane infectate și 50 de morți în Grecia.

 

Dar nu numai Grecia pune turiștii și cetățenii în alertă. Potrivit presei italiene Tempo, cazurile virusului West Nile au crescut, atât în Italia cât și în Cipru, România și Serbia.  În Italia, zonele cele mai afectate sunt zonele din câmpia Po-Veneto. De la Friuli Venezia Giulia la Emilia Romagna, regiunile se pregătesc să facă față unor noi cazuri posibile de infecție.

Te-ar putea interesa și Romanca injunghiata ziua in amiaza mare la Roma, nimeni nu a intervenit in ajutorul ei

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.