Bătălia pentru a se afla de unde a plecat virusul continuă. Între timp, intelligence americane raportează o altă anomalie: nivelul scăzut de siguranță în care lucrau oamenii de știință în laboratorul din Wuhan . Pentru a demonstra acest lucru sunt câteva fotografii care par să prezinte cu exactitate standardele scăzute de siguranță în laboratorul chinez din centrul suspect al focarului internațional de Covid-19, fotografii care au fost șterse sistematic de pe site-ul său.
Între timp, Donald Trump continuă să crească presiunea asupra Beijingului privind rolului său în potențialul focar, relatează Daily Mail. În ultima lună – explică ziarul britanic -, Institutul de Virologie din Wuhan a înlăturat fotografiile oamenilor de știință care lucrau în laboratoarele sale și a publicat referințe la vizitele diplomaților americani care au ridicat ulterior alarma pentru lucrările atelier de lilieci.
Și nici Downing Street nu a contestat observațiile președintelui Trump. “Există în mod clar întrebări la care trebuie să se răspundă despre originea și răspândirea virusului”, a spus un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.
Trump: “Ceva groaznic s-a întâmplat în Wuhan”
Materialul include o pagină de pe site-ul web al institutului care prezintă imagini cu personalul care intră în peșteri pentru a lua probe de la liliecii care transportă coronavirusuri – cu oamenii de știință care purtau un echipament minim de protecție. Și institutul pare să fi eliminat și referința la o vizită la institut în martie 2018 de către Rick Switzer, un expert în știință și tehnologie de la Ambasada americană la Beijing. În urma vizitei lui Switzer, mai multe rapoaret au fost trimise la Departamentul de Stat al Statelor Unite de către ambasadă, avertizând cu privire la riscurile experimentelor de lilieci.
„Atenție la acel laborator”, au atenționat experții americani din Wuhan în 2018
Luna trecută, The Mail a publicat duminică imagini alarmante din interiorul institutului care arătau un sigiliu spart pe ușa unuia dintre frigidere cu 1.500 de tulpini diferite de viruși. Comentariile președintelui Trump au fost raportate în mod eronat de unele mijloace media, inclusiv BBC și The Guardian, întrucât l-au contrastat cu agențiile de spionaj din SUA că virusul nu a fost creat de om sau modificat genetic.
De fapt, aceasta a fost multă vreme premisa de a lucra în cadrul surselor de securitate de pe ambele părți ale Atlanticului. Trump se referea la afirmațiile potrivit cărora virusul ar fi putut scăpa accidental din instituție.
Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24
Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit
RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.