Virus, alertă Europa. Berlin și Paris redeschid secțiile Covid

Virus, alertă Europa. Din Franța până în Germania, trecând prin Belgia, Spania și Marea Britanie, virusul circulă rapid și necesită răspunsuri drastice. Europa a depășit acum 6,5 milioane de cazuri și aproape 250 de mii de decese (datele OMS).

  FRANȚA. În Île-de-France, regiunea capitalei, a fost lansat ieri „plan blanc”, planul de urgență pentru mobilizarea tuturor resurselor spitalului, ca în luna martie. Secțiile dedicate exclusiv bonavilor Covid se redeschid și toate intervențiile care nu sunt urgente sunt amânate. Marți, peste 40% din paturile de terapie intensivă au fost ocupate de pacienți cu coronavirus.

 BERLIN. Începând de mâine, barurile și restaurantele vor trebui să își coboare obloanele de la 23:00 la 6:00. Începând din 1949, Berlinul nu a văzut o astfel de situație. Noile explozii de cazuri cer restricții drastice:  peste 4000 în 24 de ore, la începutul lunii aprilie.

Citește și :  Studiul din Japonia: Coronavirusul supraviețuiește pe pielea umană timp de 9 ore

BRUXELLES. „Situația este gravă”, spune premierul belgian De Croo. De mâine toate barurile vor fi  închise cel puțin o lună. În ultima săptămână a existat o creștere de 57% a cazurilor de coronavirus , 3577 doar în ultimele ore: cea mai mare cifră de la începutul pandemiei.

LONDRA. În Marea Britanie, potrivit Oficiului Național de Statistică, în primele 8 luni ale anului 2020, Covid a ucis de trei ori mai mult decât pneumonia și gripa : 48 de mii de decese împotriva a 14 mii.

MADRID. scandalul între guvernul spaniol și cel al capitalei continuă, în ciuda faptului că Spania este prima din Europa în ceea ce privește numărul de infecții de la începutul pandemiei (peste 835 de mii). Guvernul Sanchez a decretat un nou blocaj în regiunea Madrid, dar Curtea Superioară a capitalei a respins-o.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.