Virologul Peter Piot avertizează: „Pandemia de Coronavirus abia a început”

Pandemia Coronavirus abia a început”, spune neașteptat virologul de renume mondial Peter Piot, care la doar 27 de ani a ajutat la descoperirea virusului Ebola. Într-un interviu pentru El Pais, medicul, directorul London School of Hygiene and Tropical Medicine din Marea Britanie și consilier special al președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre Covid-19 ca expert, dar și infectat de când a contractat Coronavirus la începutul anului 2020.

„Acum știu ce este nu doar pentru că l-am studiat, ci și pentru că l-am cunoscut„ din interior ”prin îmbolnăvire . Este o perspectivă foarte diferită și utilă, ceea ce mi-a oferit multe alte motive pentru a o combate chiar și ca om de știință ”, a spus virologul în interviu.

Potrivit lui Piot, datele referitoare la pandemie sunt cu siguranță subestimate:

„Cred că suntem realist apropiați de 20 de milioane de infecții la nivel mondial și că chiar și decesele sunt mult mai multe decât cele raportate. Coronavirusul, la fel ca HIV, este o epidemie silențioasă, dar este și mult mai mult, cea mai mare criză socială în timp de pace. ”

Acesta este motivul pentru care trebuie să ne ferim de pază: „Dacă ne gândim la Europa, practic toate țările au reușit să oprească răspândirea virusului. Țările încep din nou pe drum, iar guvernele examinează unele măsuri. ”

Colonelul Kvachkov: “coronavirusul este o operațiune teroristă pentru a prelua controlul asupra umanității” Video

Dar acum trebuie să ne pregătim pentru așa-numitul al doilea val – continuă Piot – sper că nu va fi un tsunami, ci ceva mai asemănător cu focarele pe care le înregistrăm deja în abatoarele din Germania sau în cluburile de noapte din Coreea. În Marea Britanie continuăm să avem focare în unele case de îngrijire medicală. Adevărul este că suntem doar la începutul acestei pandemii. Atâta timp cât există persoane predispuse la infecție, virusul va fi întotdeauna un pericol, deoarece are nevoie de celulele noastre pentru a se reproduce. ”

Acesta este motivul pentru care, potrivit virologului, „Găsirea unui vaccin pe termen scurt ar face diferența. Mulți spun că va fi gata deja în octombrie, dar este mai probabil să fie gata în 2021.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.