Virologul german Kekulé: „Virusul care circulă astăzi nu este cel din Wuhan, ci din nordul Italiei”

„Virusul care se răspândește în întreaga lume nu este virusul din Wuhan. Este virusul din nord Italiei ”. Acest lucru este a fost declarat  de cunoscutul virolog german Alexander Kekulé. În timpul talk-show-ului rețelei germane ZDF „Markus Lanz”, directorul Institutului de Microbiologie Medicală al Universitätsklinikum Halle a declarat că „virusul care circulă în prezent este de fapt o variantă care a apărut în nordul Italiei”.

Potrivit virologului, varianta este mai contagioasă decât cea din Wuhan. „În prezent, 99,5% din toate cazurile globale pot fi trasate genetic la virusul din nordul Italiei”, spune Kekulè. „Chiar și cazurile actuale din China sunt reimporturi din Europa și din restul lumii”. “Au dreptate chinezii când spun că noi europenii suntem responsabili de pandemia globală?” a fost întrebat de reporterul Lanz. „Nu”, a replicat virologul, „virusul s-ar fi răspândit oricum în întreaga lume ”.

Citește și Ciudate creaturi marine pe plajă: „La fel de frumoase ca dragonii, dar și periculoase”

Diferența este că la Wuhan „nu știau cu ce au de-a face”, în timp ce avertismentele din China sosiseră deja în nordul Italiei, „ignorate mult timp”, spune virologul. În China, însă, virusul a fost „adus sub control” folosind „metode pe care nu le acceptăm aici”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.