Violențele din Chile: o artistă de stradă a fost torturată, ucisă și spânzurată de un copac

Conflictele violente din Chile împotriva costurilor serviciilor publice se petrec de acum 4 săptămâni continuă. Marșurile au ajuns acum la un nivel național, iar numărul morților și rănilor continuă să crească: în prezent 22 de morți și peste 2.000 de răniți . Printre persoanele ucise se află și Daniela Carrasco , cunoscută sub numele de „El Mimo”, o artistă de stradă în vârstă de 36 de ani, care a fost găsită moartă spânzurată de un copac.

La început, s-a crezut să s-ar fi sinucis, dar investigații mai aprofundate au scos la iveală posibilitatea ca femeia să fi fost torturată și violată.

Fetiță de 4 ani cu sindromul Down ucisă în bătaie de iubitul mamei sale: ”Nu mă asculta”

Raportul preliminar a confirmat decesul prin sufocare și din rapoartele oficiale nu au reieșit semne de violență sau tortură. Cu toate acestea, printre cei care caută să facă dreptate apare o altă ipoteză. Este posibil ca ”El Mimo ” să fi fost victima unor violențe repetate pentru a deveni  un avertisment pentru toate femeile care ies în stradă în aceste zile, această ipoteză o susține comitetul „ Ni Una menos ” care a denunțat faptul că Daniela ar fi putut fi „ violată și torturată până la moarte”.

Creșterea mai multor suspiciuni ar fi fost provocate și de cuvintele președintelui Pinera, care a confirmat abuzul polițiștilor la o conferință de presă prin care au fost recunoscute atitudini excesiv de violente de către forțele de ordine în timpul activității de represiune de protest.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.