„Violatorul ești tu”: imnul feminist din Chile face înconjurul lumii / VIDEO

„Violatorul ești tu”: imnul feminist din Chile face înconjurul lumii / VIDEO

Dafne Valdés, Paula Cometa, Sibila Sotomayor și Lea Cáceres, chiliene în vârstă de 31 de ani, toate originare din Valparaíso, cu ocazia „ Zilei Mondiale împotriva violenței împotriva femeilor ”, au organizat, ieri  29 noiembrie, un protest masiv cântând cântecul „ Un violador en tu camino ”(  Un violator în calea ta ”), replicat de mass-media la nivel internațional.

“Y la culpa no era mía, ni dónde estaba ni cómo vestía. El violador eres tú“

„ Nu este vina mea, nici unde eram, nici cum sunt îmbrăcată. Tu ești violatorul ”, spune refrenul melodiei, care în câteva ore a devenit viral. Cele patru fundatoare a „ Colectivo Lastesis ”, au explicat că piesa face parte dintr-un spectacol mai mare care urma să fie implementat în octombrie. Mesajul în acest caz particular, începe de la  recentele investigații au relevat violență și abuz sexual, în Chile și în țările latine, activitatea poliției și militare, care folosesc rapiță pentru a le intimida.

Citește și Violată și ucisă, corpul unei tinere de 27 de ani a fost găsit carbonizat sub un pod

Potrivit unui raport al Human Rights Watch, în timpul protestelor împotriva guvernului, într-o singură lună în Chile au fost înregistrate 71 de violențe sexuale împotriva „carabinieros ”, pe scurt, reprezentanții poliției.

În Chile, doar 8% din cazurile de de violență sexuală se încheie cu o condamnare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.