Violată și aruncată de la etajul 20 al unui zgârie-nori: povestea lui Sule Cet

A fost aruncată de la etajul 20 aterizând pe trotuar ca un manechin cu corpul plin de rănit și părul blond îmbibat de sânge. Așa a murit Sule Cet în vârstă de 23 de ani: lucra și era studentă  la Universitatea din Ankara. Sinucidere, poliția a pus ștamplia pe raportul oficial, indiferent de leziunile pe corp și în zonele  intime ale lui Sule ..indiferent de ADN-ul de sub unghiile sale și de toate rănile de pe trupul său care ”strigau că a fost violată”

Astfel, familia  frumoasei tinere de 20 de ani a descoperit ce s-a întâmplat în acea zi blestemată cu ajutorul colegei de apartament  Liliya .  În acea seară, omul care preluase compania pentru care lucra, Sele, Çağatay Aksu , un om de afaceri în vârstă de 40 de ani îi scrisese un mesaj: „Ia un taxi și vină să bem ceva” . – O să mă culc, răspunse ea, dar insistase ca ea să meargă la el.   Își pierduse locul de muncă când compania a fost preluată de Aksu. Din acest motiv, pentru a vorbi despre muncă, ea a decis să accepte invitația, dar numai cu acordul pe care l-a făcut cu colega și prietena ei , că ar fi venit să o ia, dacă ceva ar fi mers rău.

În jurul orei unu se afla la biroul din zgârie-nori din Ankara „Poți fi aici în 15 minute? Îi scrie lui Liliya ,iar 12 minute mai târziu îi trimite un alt mesaj: „Nu pot să plec de aici, este obsedat de mine. Nu mă va lăsa în pace ” Împreună cu Aksu se mai afla un alt bărbat  Akand care a fost  filmat de camerele de supraveghere a doua zi în timp ce el părăsește blocul zgârie-nori la aproximativ 20 de minute după ce Sule s-a prăbușit pe trotuar.

Citește și Turcia, o tânără de 20 de ani a fost înjunghiată în fața ușii casei sale: este cea de-a 390-a femeie ucisă de la începutul anului

 

Cei doi bărbați sunt interogați în aceeași dimineață și eliberați după ce au declarat că Sule s-a sinucis.. “Am fost ca un frate mai mare pentru ea”, explică Aksu. “Am invitat-o ​​să se liniștească, pierduse locul de muncă. Nu am făcut altceva decât să ascultăm muzica în noaptea aceea”.

Și totuși, pe masa rece de autopsie, corpul lui Sule spune o altă poveste. Rănile pe tot corpul inclusiv a organelor genitale și anale  sunt adevăratele martori cheie ai cazului, alături de urmele de piele de sub unghii. Sunt martori tăcuți la ceea ce s-a întâmplat în camera zgârie-noriului din Ankara, unde o fată a fost reținută cu forța, violată, ucisă ca să tacă. În ceea ce privește inegalitatea între sexe din Turcia, violul este un tabu și victimei i se solicită orice probă care să dea vina pe un bărbat. Sule ne oferise suficiente. Pe 14 iulie 2018, Çağatay Aksu și Berk Akand sunt arestați sub acuzația de omor , viol și răpire premeditată. Ambii neagă acuzațiile împotriva lor, sunt trimiși în judecată.

În cele din urmă, procesul se încheie cu o condamnare exemplară pentru ambii inculpați. Condamnarea pe viață pentru violatorul și asasinul Çağatay și 18 ani pentru complicele lui Aksu. Verdictul vine la un an după evenimente a doua zi după uciderea unui alt student universitar,  Ceren Ozdemir , în vârstă de 20 de ani, înjunghiat până la moarte în orașul Ordu, în timp ce se întorcea acasă de la o lecție de dans.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.