Viol în masă: în Etiopia femeile suferă violențe sexuale de nedescris (și nimeni nu vorbește despre asta)

Chiar și femeile implicate în războaiele de astăzi, forțate să fugă din situații de conflict și sărăcie severă, devin adesea victime ale violurilor, utilizate în mod istoric ca armă o de război.

Pramila Patten , reprezentantul special al secretarului general al ONU, António Guterres, pentru violența sexuală în conflicte, într-o declarație oficială din 21 ianuarie , a declarat că este „extrem de îngrijorată” de acuzațiile grave de violență sexuală din regiunea etiopiană în a cărei capitală, Makallé, au fost raportate un număr mare de presupuse violuri. Patten este destul de revoltată de ceea ce se întâmplă în Tigray, unde, din 4 noiembrie 2020, are loc un conflict violent între forțele militare pro-guvernamentale și „rebelii” etiopieni ai TPLF ( Frontul de Eliberare a Poporului Tigray ).

Citește și Operațiunea „Îngeri pierduți”: 33 de copii salvați, cel puțin 8 exploatați sexual

Reprezentantul ONU a mai raportat că unele persoane au fost forțate, cu amenințări de violență, să=și violeze membrii propriei familii. În plus, unele femei ar fi fost forțate de militari să efectueze acte sexuale în schimbul necesităților de bază. Între timp, centrele medicale din regiune au observat o creștere bruscă a cererii de contracepție de urgență și a numărului de teste efectuate pentru infecții cu transmitere sexuală , doi indicatori ai violenței sexuale în situații de conflict.

Numeroase rapoarte de violență sexuală vin și asupra femeilor și fetelor care trăiesc în unele tabere de refugiați din zonă.

Conștientă de situația instabilă de securitate, condițiile precare ale civililor (în special ale refugiaților) și numeroasele restricții de acces în multe zone din Tigray, Patten solicită toleranță zero pentru infracțiunile inacceptabile de violență sexuală și solicită lucrătorilor umanitari și agențiilor independente pentru drepturile omului autorizațiile necesare, în conformitate cu dreptul internațional umanitar și în apărarea drepturilor universale ale omului.

Surse: Organizația Națiunilor Unite / OCHA / Reuters

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră dTwitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.