Viespea mandarină: oamenii de știință îmbrăcați în costume spațiale au eliminat un cuib, cel mai mare din lume

În costume spațiale, dar nu pentru a face o călătorie în spațiu, ci pentru a înfrunta îngrozitoarele viespi gigantice asiatice: cele mai mari din lume (lungime de 5 centimetri). Arată ca intriga unui film, dar este realitatea. Se întâmplă în județul Whatcom, la granița dintre Canada și statul Washington.

Citește și Covid, un cuplu de medici s-au infectat în spital: Gustavo și Adriana mor o săptămână mai târziu

Un grup de curajoși angajați ai Departamentului de Stat pentru Agricultură din Washington au eradicat primul cuib de viespi ucigași, cunoscut sub numele de „viespi gigantici asiatici” sau „viespea mandarină”. Din fericire, nu au suferit răni sau înțepături care sunt extrem de periculoase. Acest lucru se datorează costumelor speciale pe care le-au folosit. Cuibul a fost găsit în județul Whatcom, lângă granița canadiană, într-un arin, înalt de câțiva metri.

Aceste viespi ucigașe sunt periculoase pentru oameni, deoarece chiar și o singură înțepătură ar putea fi letală. În Japonia, viespile au făcut 50 de victime într-un an. Sunt o amenințare pentru polenizatori, cum ar fi albinele , care sunt animale fundamentale pentru ecosistem. Este o specie extrem de invazivă și non-nativă în Statele Unite. În doar câteva ore, un grup mic de viespi este capabilă să extermine un întreg stup de albine.

Viespile din interiorul cuibului erau în jur de o sută, 98 pentru a fi exact. Probele capturate, moarte sau vii, au fost trimise mai multor cercetători pentru studiile științifice asupra speciei amenințătoare. Conducerea grupului care a efectuat operația șicare a durat 4 ore, a fost entomologul Sven-Erik Spichiger. Spichiger a explicat că cuibul a fost sigilat cu celofan și o spumă specială , în acest fel viespile au murit asfixiate și ulterior au fost recuperate cu un aspirator dintr-o singura deschidere lăsată deschisă.

„Acesta este doar începutul muncii noastre de prevenire a formării unui punct de sprijin pentru proliferarea viespii gigantice asiatice în nord-vestul Pacificului”, a adăugat entomologul, promițând că va căuta alte posibile cuiburi în zonă .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.