VIDEO Spania, un grup de vârstnici pozitivi Coronavirus atacați cu pietre de rezidenți: „Nu-i dorim aici”

În Spania Coronavirusul afectează nu numai plămânii, dar și creierul și inima. În urmă cu câteva zile, s-a dat o știre că în Línea de La Concepción, sudul Spaniei, un convoi de ambulanță care transporta 28 de persoane în vârstă afectate de Covid-19 a fost atacați cu pietre de un grup de rezidenți care s-au opus mutării bătrânilor într-un alt azil al orașului. Polițiștii care au escortat grupul de bătrâni au fost și ei ținta atacurilor cu pietre, amenințări și insulte  de pe terase și balcoane, în timp ce o mașină era parcată în mijlocul străzii să blocheze convoiul.

În timpul nopții, protestele și vandalismul nu au încetat: rezidenții au incendiat coșurile de gunoi iar polițiștii au fost nevoiți să se confrunte cu un grup de aproximativ 50 de persoane hotărâte să continue protestele în afara casei de bătrâni, unde au fost spitalizate bătrânii cu Covid-19.

Scene de război. Inamicul? O armată formată din mai puțin de treizeci de bătrâni, bolnavi, la bordul ambulanțelor. Tocmai în casa de bătrâni în care locuiau acești vârstnici, au existat trei decese, pe lângă creșterea numărului de infectați chiar și în rândul personalului sanitar: riscul  unui focar era iminent.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.