Video șoc în SUA, oprit de agenți, moare sufocat: ”Lăsați-mă, nu pot să respir”

„Lasați-mă, nu pot să respir”. Acestea au fost ultimele cuvinte ale unui afro-american în timp ce a fost ținut la pământ de un polițist din Minneapolis, Minnesota. Un trecător a filmat totul și videoclipul șocant al morții în direct a bărbatului a zguduit opinia publică americană. Agentul care l-a sufocat pe bărbat s-a așezat cu genunchiul pe gâtul lui. Cei patru polițiști implicați au fost concediați.

Conform primelor reconstrucții, unii agenți fuseseră avertizați despre prezența unui bărbat suspect care stă într-o mașină și care părea să fie sub influența drogurilor. Polițiștii, sosiți la fața locului, i-au ordonat să plece, dar bărbatul a început să opună rezistență. Agenții l-au blocat trântindu-l la pământ și, în timp ce încercau să-i pună cătușele, unul dintre ei i-a pus genunchiul pe gât: „Te rog, lasă-mă, nu pot respira”, se aud cuvintele bărbatului în videoclipul.

Coșmarul unei tinere chemată ca martor la secția de poliție: torturată și violată de oamenii legii

Imaginile arată omul care îi imploră în mod repetat pe agenți, dar în zadar. Apoi ajunge o ambulanță, dar este prea târziu. A murit la scurt timp după spital. Victima nu a fost încă identificată. Se pare că polițiștii lucrau la un caz , iar bărbatul oprit în mașina lui corespundea descrierii suspectului.

Șeful de poliție din Minneapolis Medaria Arradondo a fost solicitat de jurnaliști  să dea explicații cu privire la mod în care a fost arestat suspectul prin utilizarea genunchiului de către agent asupra victimei: ”Am pus în practică modul pentru a pune în custodie o persoană – a spus Arradondo, adăugând că „ face parte din ancheta completă pe care o vom face ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.