VIDEO / Războiul din Siria văzut din satelit: moloz și oameni strămutați peste tot

Martie marchează a noua aniversare a începerii războiului din Siria. Salvați Copiii, Inițiativa umanitară Harvard și World Vision au lansat imagini satelite nepublicate cu Idlib înainte și după conflict: aproape jumătate din teritoriu a fost abandonat de populație, iar lagărele de refugiați s-au dublat decât 2017. Violențele nu se opresc : în ultimele 48 de ore, 13 persoane au murit, inclusiv 7 copii.

15 martie marchează a noua aniversare a începerii războiului din Siria. Ceea ce se vede din spațiu este un scenariu devastator și sumbru: în provincia abătută din nord-vestul Siriei, unde se aflau cândva centrele locuite, acum sunt doar ruine. În unele zone nu mai există activitate umană.

“Bombardamentele implacabile practic au golit mare parte din Idlib în câteva săptămâni – a spus Sonia Khush , directorul Salvați Copiii în Siria – cu consecințe catastrofale pentru sute de mii de copii și femei. O jumătate de milion de copii sunt înghesuiți în tabere improvizate și adăposturi de la granița cu Turcia, fără acces la bunuri esențiale și posibilitatea de a duce o viață demnă: nu au un loc cald pentru a dormi, nici apă curată, nici mâncare și nici nu pot studia. “

Citește și Oroarea fără sfârșit din Siria : 7 copii au murit de frig în lagărele de refugiați

Din aprilie 2019, trupele președintelui sirian Bashar al Assad, cu sprijinul forței aeriene rusești, s-au angajat în recucerirea ultimelor teritorii aflate încă în mâinile insurgenților, inclusiv mai mulți luptători jihadiști precum Hay’at Tahrir al-Sham (Hts), afiliat cu Al Qaeda . Prezența milițienilor considerați teroristi în Idlib este justificarea Damascului și a Moscovei pentru atacarea fără discriminare a unor centre dens locuite, lovirea școlilor, spitalelor și piețelor.

Numai în ultimele 48 de ore, 13 civili au murit în atacuri aeriene din nord-vestul Siriei. Șapte dintre victime erau copii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.