VIDEO / Fanaticii religioși iranieni ling sanctuarele și spun că nu sunt „speriați de coronavirus”

Pe mediul online au apărut imagini șocante care arată închinătorii iranieni sfitând focarul criminal de coronavirus. În Iran oficialii au confirmat 978 de cazuri și 54 de decese, cel mai mare număr de decese din orice țară din afara Chinei.

Însă liderii religioși resping în continuare sfaturile Ministerului Sănătății de a închide locașurile sfinte pentru a ajuta la oprirea răspândirii infecției de coronavirus. Videoclipurile îngrijorătoare postate pe rețelele de socializare arată mai mulți credincioși lingând sanctuarele spunând că „nu le pasă ce se întâmplă” și „nu mi-e frică de coronavirus”, relatează Metro.

Citește și Coronavirus, ucide două persoane pentru a fugi din Wuhan: condamnat la moarte

Atingerea și sărutarea suprafețelor sfinte este o practică obișnuită pentru pelerini, iar religioși susțin că locurile sfinte din Qom sunt „un loc pentru vindecare”. Dar mulți iranieni sunt îngrijorați de faptul că unitatea clericală nu ia în serios focarul, în timp ce lucrătorii din domeniul sănătății iraniene au recunoscut că numărul de persoane care au murit în urma coronavirusului ar putea fi de cinci ori mai mult decât susțin cifrele guvernamentale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.