VIDEO / Criza de migranți, haosul la granița dintre Grecia și Turcia: gaze lacrimogene și gloanțe împotriva femeilor și copiilor

În noaptea de 27 februarie, după uciderea a 33 de soldați turci în Idlib în Siria , președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat deschiderea frontierelor cu Grecia și Bulgaria către zecile de mii de migranți și refugiați vizați pentru Europa. Deja la primele ore ale zilei de 28 februarie, primele grupuri de afgani, pakistanieni și sirieni se îndreptau pe jos spre granița greacă. Alții, în următoarele ore, s-au îndreptat spre graniță la bordul autobuzelor din Istanbul și din alte orașe turcești. Turcia găzduiește peste 3,6 milioane de refugiați sirieni care au fugit din țara lor în război.

Citește și Erdogan amenință: în curând milioane de migranți se vor îndrepta spre UE

În 2016, în plină criză migratorie, Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Erdogan: în schimbul a 6 miliarde de euro, Ankara s-a angajat să oprească fluxul de refugiați în Europa.

Mii de refugiați din Turcia au fost blocați cu forța de poliția greacă. La postul de frontieră din Pazarkule (Kastanies, Grecia), agenții de frontieră greci au folosit gaze lacrimogene, gloanțe de cauciuc și tunuri de apă pentru a opri solicitanții de azil care încearcă să intre în Europa. Au fost adevărate momente de panică în rândul migranților, iar copiii au fost fost intoxicați de fum provocat de gazele lacrimogene.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.