Victorie ! Sudan, oprește mutilarea genitală a femeilor: tradiția tribală devine o crimă

În Sudan, practicarea mutilării genitale feminine (MgF) va deveni o crimă: a fost anunțată de guvernul de tranziție care a preluat funcția anul trecut, specificând că noile reguli vor fi în conformitate cu o declarație constituțională privind drepturile și libertățile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Khartoum, decizia reprezintă „o dezvoltare pozitivă importantă”. Referința, la nivel legislativ, cu un nou articol din Codul Penal, ar fi în capitolul 14 din Declarația Constituțională privind drepturile și libertățile aprobate în august 2019.

Mutilarea genitală feminină: acele fetițe distruse pentru totdeauna

Mutilarea organelor genitale feminine în Sudan este răspândită. În 2018, directorul Centrului Sima pentru Protecția Femeilor și Copiilor, Nahid Jabrallah, a estimat că aproximativ 65 la sută dintre fetițe au fost supuse MGF. Un sondaj realizat cu ani mai devreme, în 2000, a calculat că incidența practicii a ajuns chiar la 88 la sută. Mutilările sunt o practică bazată pe credințele tradiționale, care ar urma să garanteze onoarea familiei și oportunitățile de căsătorie. Intervențiile, postul de radio Dabanga amintește astăzi că acestă practică adesea provoacă infecții care pot provoca infertilitate și complicații în timpul nașterii.

Egipt, Nada în vârstă de 12 ani a murit în dureri crunte după o intervenție de mutilare a organelor genitale

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.