Veto-ul rus în Consiliul de Securitate refuză să ofere ajutorul indispensabil pentru milioane de sirieni

Condițiile umanitare deja dezastruoase cu care se confruntă milioane de sirieni în provincia Idlib sunt destinate să se deterioreze și mai mult din cauza veto – ului pus de Rusia și China pentru reînnoirea mecanismului instituit prin Rezoluția 2165 din 2014 a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite , care a permis a„ONU și partenerii săi operaționali  a oferi ajutor , prin țările vecine, în Siria, zonelor aflate sub controlul grupurilor de opoziție.

Încă o dată, Consiliul de Securitate a abandonat complet populația siriană . Deja în trecut, veto-urile repetate ale Rusiei și Chinei blocaseră efectiv orice încercare de a asigura justiția pentru crimele de război și crimele împotriva umanității comise în Siria.

De data aceasta, însă, consecințele vor avea un efect direct și imediat asupra vieții civililor care se luptă deja pentru supraviețuirea lor, în special în provincia Idlib, unde populația civilă suferă consecințele celei mai feroce escalade militare a guvernului sirian.

Citește și  Siria, fetița siriană care confundă aparatul de fotografiat cu o armă și „se predă” în fața reporterului

 

Prin urmare, Națiunile Unite nu vor mai fi autorizate să treacă din Turcia pentru a ajunge în provincia Idlib și să ofere ajutor umanitar vital a 2,7 milioane de persoane , inclusiv pentru cei strămutați din Alep, Homs, Deraa și din alte zone ale țării.

Numai datorită adoptării Rezoluției 2165 în 2014 și a reînnoirilor ulterioare, agențiile Națiunilor Unite și partenerii lor operaționali au reușit să trimită 30.338 camioane de ajutor umanitar în Iordania, Irak și Turcia pentru a ajuta milioane de oameni din zonele siriene în cadrul controlul grupurilor de opoziție.

Federația Rusă , cu sprijinul Chinei, a blocat reînnoirea rezoluției în 20 decembrie 2019, cea mai violentă lună pentru oamenii din provincia Idlib și care se luptă cu o intensificare a atacurilor forțelor guvernamentale Sirienii care au forțat în jur de 300.000 de oameni să-și abandoneze casele în căutarea siguranței.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.