Veşti de proaste din Italia, țara în care trăiesc şi muncesc, aproximativ 1 milion de români

Veşti extrem de proaste din Italia, țara în care trăiesc şi muncesc, aproximativ 1 milion de români

Economia a intrat în recesiune, după două trimestre consecutive de scădere, cu 0.2 şi 0.1 %, în a doua jumătate a anului trecut.

Vestea vine în contextul tensionat al divergențelor dintre guvernul populist de la Roma şi Comisia Europeană, legate de bugetul pentru acest an. În urma unor negocieri intense, Italia şi-a redus ţinta pentru deficitul bugetar pentru a evita sancţiuni din partea Bruxelles-ului.

Premierul italian Giuseppe Conte a recunoscut deja săptămâna aceasta că se aşteaptă ca datele oficiale să confirme recesiunea dar a dat asigurări că politicile fiscale expansioniste ale Guvernului vor ajuta la revenirea pe creştere a economiei.

Banca Centrală a anunţat că rata creditelor neperformante a continuat să scadă în trimestrul trei din 2018, la băncile italiene supervizate de BCE. Rata a scăzut la 9,4%, de la 9,7% în trimestrul doi din 2018.

Declinul a fost cauzat de scăderi în domeniul agriculturii, pescuitului, industriei şi serviciilor, potrivit institutului de statistică din Italia. A treia economie din Zona Euro a reintrat în recesiune la doar patru ani de la ultimă scădere semnificativă a economiei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.