”Venitul de cetățenie” în Italia. Printre beneficiari românii sunt în vârful listei

”Venitul de cetățenie” în Italia. Printre beneficiari românii sunt în vârful listei

Potrivit presei italiene Il Messaggero în jur de 1.248.000 de familii (circa 4 milioane de persoane) vor beneficia de venitul de cetăţenie, introdus de executivul italian şi promis de partidul Mişcarea 5 Stele. Dintre aceste familii, 242.000 sunt formate din cetăţeni străini, iar printre ei, românii sunt cei mai numeroşi beneficiari. Românii, în calitate de cetăţeni europeni, au, teoretic, acelaşi tratament ca şi cetăţenii italieni. “Românii şi marocanii, în vârful listei”

Potrivit Ambasadei Române în Italia, Venitul de cetățenie conferă dreptul fiecărui cetățean să aibă un venit minim garantat de 500 euro lunar, la care se adaugă un venit de 280 euro/lună pentru plata cheltuielilor aferente chiriei și întreținerii locuinței. Dacă solicitantul are un venit inferior acestei valori, statul italian va plăti doar diferența până la realizarea plafonului minim stabilit. Această diferență plătită de stat nu poate fi sub valoarea de 480 euro pe an.

Dacă solicitantul este o persoană singură și fără venituri:

Va primi toată contravaloarea ajutorului de 500 euro pe lună, la care se adaugă 280 euro pe lună ca suport locativ, în cazul în care nu are o locuință, va beneficia de tarife speciale la energie electrică și alimentarea cu gaze naturale.

Familiile cu mai mulți membri

Vor primi contravaloarea venitului de cetățenie conform unor grile specifice calculate de către INPS, pe baza nucleului familial și a veniturilor realizate.

Cererile vor putea fi depuse la oficiile poștale sau la centrele de asistență fiscală (CAF) începând cu 1 martie 2019. Evaluarea lor se va face de către Institutul Național de Protecție Socială (INPS). Beneficiile au o durată de 18 luni, cu posibilitatea de reînnoire pentru alte 18 luni, după o pauză de o lună între cele două etape. În schimb, beneficiarul se angajează să încheie un ”pact de muncă” sau un ”pact de formare”, în funcție de calificări, în termen de 30 de zile de la acordarea venitului.

”Pactul de muncă”

Prevede un parcurs personalizat de introducere în câmpul muncii și obligația de a accepta una dintre cele trei oferte de muncă pe care le va primi din partea centrului de angajare, pe baza unor criterii care țin cont în principal de distanța față de locul de reședință și de componența familiei”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.