Veneția sub apă ! Toate străzile și localurile din oraș au fost inundate

În ultimele două zile, regiuni întinse din Italia au fost sub cod portocaliu de ploi şi furtuni.

”Acqua alta” este efectul creşterii nivelului apei în lagună la cota de 1 metru şi 13 centimetri peste medie.

Acest fenomen nu este neobișnuit pentru acest oraș. ″Acqua alta″⁣ care se repetă de fiecare dată când vântul puternic împinge apele Mării Adriatice prin cele trei guri de intrare în lagună.

Primele zone care se inundă sunt Piaţa San Marco şi împrejurimile podului Rialto.

Pentru deplasarea prin Veneţia inundată sunt montate pasarele. Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în anul 1966, când nivelul apei a crescut aproape cu 2 metri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.